De BIB is voor kinderen en jongeren nog dikwijls een doolhof van rekken, gekleurde etiketten en materialen waar ze niet altijd hun weg terugvinden.

Via de rondleidingen krijgen kinderen inzicht in de plaatsing van de boeken, de werking van de BIB en hoe die te gebruiken.  Voor elke leeftijd zijn er aangepaste rondleidingen uitgewerkt. Telkens rond een ander onderwerp.

Wens je meer info over een rondleiding of één van de projecten, wil je inschrijven of langskomen, …. ?

Stuur dan een mailtje naar bib@buggenhout.be.

 

Kabouterzoektocht

De kleuters of kinderen uit het eerste leerjaar ontdekken op een speelse manier wat de bib te bieden heeft.  Ze leren waar ze boeken voor hun leeftijd kunnen vinden.  

Doelgroep: 3de kleuters - 1ste leerjaar

 

Piratenspel

Een uitdagend spel waarbij de kinderen kennismaken met de soorten boeken (verhalen, informatief) en de verschillende leesniveaus. Ook het regelement en de zelfuitleen komen aan bod.

Kinderen mogen als piraat naar de BIB komen.  Ze worden er opgewacht door een stoere zeerover.

Doelgroep: 1ste - 2de leerjaar

 

Zoeken met Zizo

Aan de hand van een detectievespel met opdrachten leren de kinderen het ZIZO-systeem beter kennen.

ZIZO is het classificatiesysteem voor de informatieve boeken.

Doelgroep: 3de - 4de leerjaar

 

Bibster

In bibster nemen teams van 2 tot 4 personen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk (fictieve) volgers te verzamelen op sociale media door opdrachten goed uit te voeren.  Ze krijgen opdrachten via de computer of tablet.  Het team dat de opdrachten het best uitvoert, wint het spel. 

Tijdens het spel leren de kinderen de bib beter kennen: de werking van de catalogus, verrassende boeken en nog veel meer.

Doelgroep: 5de - 6de leerjaar