Kinderen krijgen leestips die aansluiten bij hun interesses en beschikbaar zijn in de bib

Bieblo is een intuïtief spel dat kinderen tussen 6 en 11 boeken tipt die aansluiten bij hun interesses en leeftijd. Ze kiezen thema’s die ze leuk vinden (op pc, tablet of smartphone). Op basis van hun keuze tipt Bieblo boeken die op dat moment ook in de bib te vinden zijn.

HOE WERKT BIEBLO?

Tips op maat

Lezers geven eerst hun leeftijd op. Vervolgens krijgen ze illustraties te zien en selecteren zo thema’s die ze leuk vinden. Die keuzes zijn de basis voor de leestips.

Een overzichtelijke etalage

Voor kinderen is het vaak lastig kiezen uit de rekken. Bieblo geeft hen een ‘smalle’ etalage: hun keuzes leiden tot 8 covers, 8 gevarieerde suggesties. Staat er tussen de 8 leestips geen enkel boek dat hen aanspreekt? Dan kunnen ze de pagina onbeperkt vernieuwen en andere boekentips laten verschijnen. Of gewoon opnieuw beginnen.

Kinderen lenen de leestips uit

De toepassing wordt per bibliotheek gekoppeld aan de catalogus, zodat kinderen enkel suggesties krijgen van boeken die op dat moment in de bib beschikbaar zijn. Sterker nog: een ander kind dat gelijktijdig bezig is met Bieblo krijgt nooit dezelfde resultaten, om te vermijden dat twee kinderen op zoek gaan naar hetzelfde boek.

PROBEER HET HIER

Bieblo collectie BIB Gemeentehuis

Bieblo collectie Opdorp

Bieblo collectie Opstal