Omdat de BIB niet alles wat gepubliceerd wordt zelf kan aankopen, bieden we de IBL-service (Interbibliothecair Leenverkeer) aan: wat we niet zelf hebben, kan in andere bibliotheken worden aangevraagd. Dankzij dit netwerk wisselen alle Vlaamse openbare bibliotheken onderling materialen uit.

Kijk eerst in onze eigen catalogus.  Vind je daar de titel niet terug ga dan op zoek in de Vlaamse catalogus.

Je hebt twee mogelijkheden om een aanvraag in te dienen:

• Geef de titelinformatie aan de baliemedewerker in de bib.
  • Plaats je aanvraag online via het IBL aanvraagformulier.

De normale leveringstijd is ongeveer een week, maar kan niet altijd gegarandeerd worden.
Zodra de titel voor je klaar ligt in onze BIB, krijg je een seintje per mail of brief. Kom het dan zo snel mogelijk halen, want ook onze uitleentermijn bij de andere BIB begint te lopen.  De uitleentermijn is dezelfde als die voor materialen uit onze eigen BIB. Titels die je ontleent via deze IBL-dienst kunnen niet verlengd worden.

Bedrag

1.00 euro binnen de leesdijkBIBS.

3,00 euro bij een andere Openbare BIB uit België.

Kunnen wij het gevraagde niet leveren dan brengen we je hiervan op de hoogte en worden er geen kosten aangerekend.