Dvd
Engels

Where is Anne Frank

Ari Folman (regisseur), Emily Carey (acteur), Ruby Stokes (acteur)
Animatiefilm waarin Kitty, de denkbeeldige vriendin van Anne Frank en aan wie zij haar dagboekbrieven schreef, op mysterieuze wijze tot leven gekomen is. Kitty vraagt zich af waar Anne is, neemt haar dagboek mee en gaat op onderzoek uit. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Where is Anne Frank / a film by Ari Folman
Regisseur
Ari Folman
Acteur
Emily Carey  (stem) Ruby Stokes  (stem)
Componist
Ben Goldwasser
Taal
Engels
Parallelle titel
Waar is Anne Frank
Parallelle titel
Où est Anne Frank
Uitgever
Cinéart, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
95 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051083180832

Besprekingen

De animatiefilm 'Waar is Anne Frank' vertelt vanuit een nieuw perspectief de geschiedenis van het Duits-Joodse meisje Anne Frank dat tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken was in het Achterhuis in Amsterdam en een dagboek bijhield. Het dagboek, dat twee jaar na haar dood in 1945 in het concentratiekamp Bergen-Belsen werd gepubliceerd, is wereldberoemd geworden. Door het dagboek is Anne Frank een wereldwijd symbool geworden voor de slachtoffers van racisme, antisemitisme en fascisme. De film laat zien dat de geschiedenis van Anne Frank niet alleen over het verleden gaat, maar ook een geschiedenis van vandaag is. De hoofdpersoon in de animatiefilm Waar is Anne Frank is niet Anne Frank, maar Kitty, de denkbeeldige vriendin aan wie Anne Frank haar dagboek in de vorm van brieven schreef. In de film stapt deze "Lieve Kitty" uit het dagboek dat tentoongesteld wordt in het Anne Frank Huis, komt tot leven en neemt de kijker mee op haar zoektocht naar het verhaal van Anne Frank en de betek…Lees verder

Over Ari Folman

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door che
(Please credit as "Petr Novák, Wikipedia" in case you use this outside Wikimedia projects.)

Ari Folman (Hebreeuws: ארי פולמן) (Haifa, 17 december 1962) is een Israëlisch filmregisseur en schrijver.

Biografie

Ari Folman vervulde zijn militaire dienst in het Israëlische leger in het begin van de jaren 80 en nam deel aan de Israëlische veldtocht in Libanon. Daarna reisde hij enkele maanden door Azië als rugzaktoerist. Het verblijf in het buitenland inspireerde hem om na zijn terugkeer in Israël filmstudies te gaan studeren. Folman had al succes als regisseur met zijn eindexamenfilm van de filmacademie, Comfortably Numb (1991). De documentaire, die hij samen met Ori Sivan maakte, ging over de Iraakse raketaanvallen op Tel Aviv tijdens de tweede Golfoorlog in 1991. De film won een prijs op het Jerusalem Film Festival in 1991 en de Ophir Award, de Israëlische filmprijs, in hetzelfde jaar in de categorie Beste Documentaire Film.

Tussen 1991 en 1996 wijdde Folman zich aan het conflict in het Midden-Oosten in verschillen…Lees verder op Wikipedia