Het verhaal van het leven van superster Elvis Presley vanuit het perspectief van zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker.
Extra onderwerp
3,5 sterren (Humo), Parker, Tom
Titel
Elvis / directed by Baz Luhrmann ; written by Baz Luhrmann
Regisseur
Baz Luhrmann
Acteur
Austin Butler Tom Hanks Olivia DeJonge
Componist
Elliott Wheeler
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
152 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans, Duits, audiodescriptie in het Duits Ondertiteling: Nederlands, Duits, Frans, Italiaans
EAN
5051888259696

Besprekingen

Ontdek het leven van Elvis Presley, gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker. Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley. IMDb score: 7,4/10

Over Baz Luhrmann

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Mark Anthony Luhrmann (Sydney, Nieuw-Zuid-Wales, 17 september 1962), beter bekend als Baz Luhrmann, is een Australische filmregisseur. Zijn films vallen op door hun flamboyante en kleurrijke theatraliteit.

Biografie en carrière

Baz Luhrmann groeide op in Herons Creek, een klein plaatsje in het noorden van Nieuw-Zuid-Wales. Zijn vader had hier een benzinestation en een bioscoop; beiden hebben het werk van Luhrmann beïnvloed. Hij studeerde aan de National Institute of Dramatic Art.

Films

Na zijn succes in het theater, richtte Luhrmann zich meer op films:

  • Strictly Ballroom (1992), met Paul Mercurio en Tara Morice
  • Romeo + Juliet (1996), met Leonardo DiCaprio en Claire Danes
  • Moulin Rouge! (2001), met Nicole Kidman en Ewan McGregor
  • Australia (2008), met Nicole Kidma…Lees verder op Wikipedia