Boek
Nederlands

Ik win nooit iets

Evelien De Vlieger (auteur), Ruth De Jaeger (illustrator)
+1
Ik win nooit iets
×
Ik win nooit iets Ik win nooit iets
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Nelle wint een vakantie naar een zonnig eiland. Met haar ouders vult ze de dagen met zwemmen, zonnen en varen. Ze maakt zelfs nieuwe vriendin. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Wedstrijden, Vakantie
Titel
Ik win nooit iets
Auteur
Evelien De Vlieger
Illustrator
Ruth De Jaeger
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
109 p. : ill.
ISBN
9789045127804 (hardback)

Besprekingen

Een opgewekt jeugdboek over vakantie en vriendschap maar ook over armoede. Het boek volgt Nelle, een meisje dat tijdens een feest op school een vakantie wint en met haar ouders een week naar een zonnig eiland gaat. Daar maakt ze een nieuwe vriendin, Mara, en spendeert ze de dag met zwemmen, zonnen en varen. Onverwachts blijft de familie zelfs langer op het eiland dan gepland. In vrolijke, vlotte stijl geschreven. Met eenvoudige maar speels geschilderde kleurenillustraties. Geschikt voor lezers vanaf ca. 8 jaar.

Over Evelien De Vlieger

Evelien De Vlieger (15 juli 1969) is een Belgische schrijfster van kinderboeken.

Leven

De Vlieger studeerde Germaanse talen en Literatuurwetenschappen in Gent. Ze werkte twaalf jaar lang voor een productiehuis dat reizende tentoonstellingen en spelkoffers voor kinderen maakt. Sinds 2005 gaat al haar tijd naar haar drie kinderen en naar schrijven, naar koken en hardlopen.

Werk

De Vlieger debuteerde in 1997 met het informatieve boek Lekker brood. Er volgden andere informatieve boeken over onder meer groente, gif, eerlijke handel en politiek. Fictie begon ze te schrijven nadat ze in 1999 met een vriendin, Iris Beeckman, meedoet aan een illustratorenwedstrijd. Ze maakten het prentenboek Reuzeneuz en Zobie, dat de wedstrijd niet won maar wel werd uitgegeven. Sindsdien schrijft De Vlieger behalve prentenboeken ook informatieve boeken, verhalen voor kinderen, boeken voor eerste lezers e…Lees verder op Wikipedia