Dvd
Engels
Een gepassioneerde schaakcoach geeft vijf tieners uit een achterstandswijk in MIami de kans om verder te komen, zowel in de schaaksport als in het leven
Titel
Critical thinking
Regisseur
John Leguizamo
Taal
Engels
Uitgever
WW Entertainment, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
ca. 111 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8713045251253

Besprekingen

Het is het jaar 1998. Het schaakteam van de Miami Jackson Senior High School bereidt zich voor op het grote nationale schaakkampioenschap. Coach Mario Martinez gelooft in zijn team, maar volgens de voorspellingen maken zijn 'straatjongens' geen schijn van kans. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. IMDb score: 6.4/10.

Over John Leguizamo

CC BY 2.0 - Foto van/door David Shankbone

John Alberto Leguizamo (Bogota, 22 juli 1960) is een Colombiaans-Amerikaanse acteur. Hij won onder meer een Emmy Award en werd genomineerd voor onder meer een Golden Globe.

Biografie

Leguizamo was vier jaar oud toen zijn familie naar de Verenigde Staten emigreerde. Hij woonde in Queens, New York en ging naar de New York University. Daar volgde hij acteerlessen van onder anderen Lee Strasberg, die één dag na zijn eerste les aan Leguizamo stierf.

Zijn eerste rol voor de camera's was in de televisieserie Miami Vice. Zijn eerste, kleine filmrol was in 1985 in de film Mixed Blood. Na nog enkele optredens in films als Casualties of War (1989) en Die Hard 2 (1990) speelde hij een overvaller die het personage van Harrison Ford neerschiet in Regarding Henry (1991).

Begin jaren negentig speelde Leguizamo vooral in theatervoorstellingen, zoals Mambo Mouth (1991) en Spic-O-Rama …Lees verder op Wikipedia