Boek
Nederlands

Nina Tomatina

Ruth Verstraeten (auteur), Annelies Vandenbosch (illustrator)
Nina’s leven staat op z’n kop nu pestkop Trina bij haar in de klas zit. Tijdens de voorbereidingen van het schooltoneel lopen de pesterijen helemaal uit de hand. Wie kan Trina stoppen? Groot formaat prentvertelling met illustraties in zwart-wit en rood en tekst op rijm. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Pesten
Titel
Nina Tomatina
Auteur
Ruth Verstraeten
Illustrator
Annelies Vandenbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, 2022
[76] p. : ill.
ISBN
9789002275807 (hardback)

Besprekingen

Een grappig en herkenbaar verhaal over pesten en vriendschap. Het leven van Nina staat op z’n kop sinds Trina in haar klas zit. Trina is een onverbiddelijke pestkop die Nina de bijnaam Nina Tomatina heeft gegeven en die stenen gooit in een sneeuwballengevecht. Tijdens de voorbereiding van het schooltoneel loopt het helemaal uit de hand. Wie kan Trina stoppen? Op rijm en met humor geschreven. Met illustraties in rode en zwarte tinten. Ruth Verstraeten is knutseljuf en heeft haar eigen knutselstudio: Studio Flamingo, waar ze van kleine prullen prachtige spullen maakt. Vanaf ca. 8 jaar.

Nina Tomatina

Dit boek is de vierde in de reeks (na Tante Teefje (2017), De kindervleesfabriek (2019) en De tandenslager (2021)) die getypeerd kan worden door het grote formaat, de felle kleur (hier: tomaatrood) en de typische stijl.Het groteske verhaal van Nina is op rijm geschreven. Alles begint wanneer een nieuw meisje op haar school aankomt: Trina. Trina is een ware pestkop en ze weet twee anderen in haar kielzog mee te sleuren. Zo wordt ze de terreur van de school. Wanneer Nina met Trina in het schooltoneel moet spelen, en Trina niets anders doet dan vreselijke streken uithalen, beslist Nina om met een plan te komen om Trina voor eens en voor altijd aan de kant te zetten.Het verhaal is zoals gezegd grotesk, uitbundig en overdreven. De rijm en tekenstijl doet daar nog een aardig schepje bovenop. Wanneer je het boek in één ruk wil uitlezen, wordt het toch een beetje té: de rijm durft wat drammerig aan te voelen, en de fratsen va…Lees verder