Wil je materialen ontlenen en meenemen naar huis, dan moet je lid zijn van de BIB.

Iedereen kan lid worden van de BIB. Inschrijven kan tijdens de openingsuren aan de infobalie. Je maakt hiervoor gebruik van je elektronische identiteitskaart (eID).  Deze geldt meteen ook als je lenerspas.

Kinderen jonger dan 12 jaar zonder eID krijgen van de BIB een lenerspas. Om kinderen in te schrijven is de schriftelijke toestemming van één van de ouders nodig.

Vervanging van de lidkaart (door verlies of beschadiging) kost 2,50 euro. 
Je mag jouw elektronische identiteitskaart of lidkaart niet door iemand anders laten gebruiken.

Door zich in te schrijven in de BIB verklaart de lener zich akkoord met het reglement dat hem/haar overhandigd werd.

 

Kosten

Leners betalen geen lidgeld. 

 

Wat moet je meebrengen?

Materialen lenen doe je door je eID te scannen.  Breng dus steeds je eID of verblijfsvergunning mee.

 

Lenen

De uitleentermijn bedraagt 4 weken voor alle materialen.  De leentermijn kan maximaal tweemaal met 3 weken verlengd worden tot een maximum van 10 weken.

Je kan maximaal 20 materialen lenen. Er staat geen maximum op het aantal per soort, met uitzondering van e-boeken. Voor e-boeken is het aantal beperkt tot 10 op maximaal één e-reader. Voor bepaalde gebruikerscategorieën kunnen er afwijkingen gelden.

Sommige naslagwerken, kranten en het recentste nummer van tijdschriften lenen we niet uit zodat ze voor iedereen beschikbaar kunnen blijven. Je kan ze wel ter plaatse lezen.

Alle werken die je wil uitlenen, moeten aan de (zelfuitleen)balie geregistreerd worden. Je ontvangt steeds een bon met daarop de titels en de datum waarop ze weer ingeleverd moeten zijn. Controleer de bon voor je de bib verlaat.

Tijdens de uren met vrijwilligers kan je in de BIB terecht voor het lenen, terugbrengen en verlengen van materialen via de zelfuitleenbalies in het gemeentehuis of aan de balie in de Boekenschuur. Ook de internet-pc’s en online catalogus zijn dan beschikbaar en de krantenhoek is open. Er is dan geen bibmedewerker beschikbaar. Een vrijwilliger helpt je verder indien nodig.

 

BIB Opdorp en Opstal

In de filialen zet de bibmedewerker aan de infobalie de materialen op je kaart .
Je kan boeken van BIB Gemeentehuis ook hier terugbrengen en omgekeerd.