LEESTIPPER

Elke maand leestips op maat ...

 

Heb je soms moeite met het vinden van een goed boek?  Wil je graag je nieuwe favoriete auteur leren kennen?  Of staat je leeslijstje nog niet vol?  Kortom, heb je nood aan nieuw leesvoer en wil je graag persoonlijk leesadvies van de BIB?

Via Mijn Leestipper ontvang je maandelijks persoonlijke leestips op jouw maat uit de fictiecollectie van onze BIB. De tips worden geselecteerd op basis van je leesvoorkeur en je leenhistoriek.

Om een zicht te krijgen op je leesvoorkeuren, vul je eerst een korte vragenlijst in bij het aanmaken van een profiel op Mijn Leestipper. Je kan dan meteen je persoonlijke leestips – nieuw werk maar ook klassiekers – bekijken op de website, maar je ontvangt ook maandelijks een teaser via mail.

Per boek zie je een beknopte samenvatting en info over de beschikbaarheid, het aantal pagina's, plus eventuele bekroningen. Je kan de geadviseerde boeken bovendien op een leeslijst plaatsen of reserveren.

 

Hoe werkt het?

  1. Surf naar Mijn Leestipper
  2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-account
  3. Vul de vragenlijst in
  4. Je krijgt meteen leestips!
  5. Elke maand ontvang je ook een mail met extra tips

Hulp nodig?

Wil je er nog meer over weten of krijg je graag wat hulp bij het registreren, vraag het dan gerust aan een bibmedewerker. Die helpt je met veel plezier verder.

Mijn Leestipper houdt rekening met de boeken die je eerder al leende. Om dat te kunnen moet je jouw leenhistoriek wel geactiveerd hebben in Mijn Bibliotheek. Hoe vroeger je dat doet/deed, hoe minder boeken je aangeraden krijgt die je eventueel al gelezen hebt.